Mosási útmutató

  • A: Kímélő programmal vagy egyszerű kezelés programmal maximálisan 40 fokon mosható mosógépben. A mosóteknő ikonban található szám minden alkalommal a maximum vízhőfokra utal. A teknő ikon alatt található vízszintes vonal azt jelenti, hogy nem csak a maximális hőfokot kell betartani (tehát 40 fok alatti hőmérsékletben moss) hanem kíméletes tisztítást is igényel a mosást.
  • B: Közepesen forró hőmérsékleten vasalható a ruha, de maximum 150 fokon.
  • C: Centrifugálható, de géppel nem szárítható! Szárítsd ruhaszárítón, kötélen!
  • D: A ruhanemű nem kezelhető fehérítőszerrel és csak színes ruhákhoz való és kímélő mosószerrel mosható.
  • E: Ne alkalmazz vegytisztítást!

Hasznos tudnivalók:

A ruhák mosásakor sokszor nem vesszük figyelembe, hogy milyen a víz minősége ezért előfordulhat, hogy a kemény víz jobban igénybe veszi a ruhát tisztításkor. A "D" pont jelzése azt jelenti, hogy a fehér pólókat mosáskor azért ne fehérítő szerrel mossuk (annak ellenére, hogy fehér a ruha színe többnyire) mert a minta (más néven design) színes. Ezért a fehérítőszeres mosás nagy mértékben rongálja a design minőségét. Fontos még a centrifugáláskor figyelembe venni, hogy ne a maximális centrifugálás fordulatszámán centrifugáljunk (ha van rá módunk állítani ennek fordulatszámát), mert attól erősen gyűrődni fog a ruha, hiszen 100% pamut az alapanyag.
A ruhákat nem ajánlott szárítógépben szárítani, mert az nagy mértékben rongálja a ruhák minőségi élettartalmát. Ezért azt javasoljuk, hogy szárítsd fektetve vagy kötélen lógva a ruhákat de semmi esetre sem vállfára helyezve és úgy lógva, mert megnyúlik, deformálódik a ruha. Ide tartozóan a teregetést megelőzően való általános ruha “kirázása” sem javasolt, mert nagy mértékben deformálódhat a ruha szabása, fazonja. Szárítás után minden esetben vasalást igényel a ruha, a 100% pamut alapanyag összetétele miatt. Közepesen forró, maximálisan 150 fokos hőmérsékletű vasalóval szabad vasalni a ruhát, kifordított állapotában. Semmilyen esetben se alkalmazz fehérítőt vagy bármilyen vegytisztítószer összetételű mosószert mert az azonnali rongálódást eredményez a ruhán. A ruha alapanyaga nem alkalmas sikálás, dörzsölés és ehhez hasonló házi tisztítási megoldásokra.
A ruha alkalmi viselet ezért fontos és mellőzhetetlen, hogy a mosási KRESZ haladéktalan betartása mellett lehet csak megőrizni a ruha minőségi állapotát és a ruhára vonatkozó garanciát!